MARTEK’te (Gebze Şubesi) ise Elektro-Optik Sistemlerle ilgili çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Elektro Optik Sistemler bölümüne kabul edilme kriterlerimiz, arıza analizi yapabilme ve arızayı çözebilme yeteneğine sahip, devre şemalarını analiz edip yorumlayabilmek, ileri seviyede İngilizce bilmek, mekatronik, elektronik ve makina mühendisliği alanında öğrenim görmek, takım çalışmasına uyumlu ve araştırmaya açık olmaktır.
Elektro-Optik Sistemler içinde; optik tasarım, lens ve kavite tasarımları, donanım geliştirme, mekanik tasarım, gömülü yazılım sistemleri geliştirme, test ve prototipleme süreçleri gibi faaliyetler yürütülmektedir.
Kabul edilen stajyerlerimiz, bölüm içi ihtiyaca göre AR-GE, üretim, entegrasyon veya bakım projelerine atanmaktadır.
Bilgi teknolojileri bölümü kullanıcıların bilgisayar taleplerini, bilgisayarlarında oluşan teknik sorunlarını; sunucu, network, kamera, kartlı geçiş (pdks) ve ip telefon sistemlerinin kurulumlarını ve yapılandırılmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda tüm sistemlerin yedeklenmesini ve bilgi güvenliğini sağlamaktadır. İnsansız hava aracı sistemlerinin, yer kontrol istasyonu için gerekli bilgisayar ve çevre bileşenlerinin uygunluk derecesini araştırmakta, tedarik ve kurulumlarını yapmaktadır. Bu bölüme başvuracak stajyer adaylarından beklenilen nitelik veya nitelikler;
- Bilgisayar Donanım Bilgisi,
- Windows Server 2012/2016,
- Linux Server,
- Network Bilgisi,
- Bilgi Güvenliği,
- Kriptoloji Bilgisi,
- Yedekleme Çözümleri Bilgisi,
- Disaster Senaryolarında Bilgi Sahibi,
- IP kamera, IP Telefon ve PDKS Sistemlerinde Bilgi Sahibi,
Sistem, network ve bilgi güvenliği alanlarına ilgi duyan, bu konularda kendisini geliştirmek isteyen adayların başvurularını beklemekteyiz.
- İnsan Kaynakları Planlaması
- Personel Seçme ve Yerleştirme
- Eğitim ve Geliştirme
- PDKS-Performans Değerlendirme
- İzin ve Özlük Yönetimi
- Ücretlendirme
- İş Sağlığı ve Güvenliği
sistem analizi ve modelleme ile proje yönetimi gibi alanlarda tecrübe gerektiren,
veri yönetimi, sayısal karar analizi ve değerlendirme ile kritik seviyede planlama ve
önceliklendirme becerileri gerektiren bir bölümdür.
ve envanter yönetimi ile lojistik ve bakım operasyonlarını da kapsayan entegre sistem mühendisliği
faaliyetleri yürütülmektedir.
önceliklendirme yetkinliğine sahip, branşına ait lisans derslerinde başarılı ve teorik bilgiye hakim,
soyut konuları modelleme ve analiz yapabilme kabiliyetine sahip, sorumluluk almak isteyen
ve sonuç odaklı adaylardan seçilmektedir.
Önceki dönem stajyerlerimiz, endüstri ve sistem mühendisliği lisans düzeyinde teorik bilgilerini pratikte uygulama
fırsatı yakalayabilecekleri, örneğin depo yerleşim planlama ve optimizasyonu, metod mühendisliği ve süreç iyileştirme,
kesikli olay simülasyonu gibi projelerde, Mühendis personelimizle birebir çalışma imkanı bulmuşlardır.
Robotik Birimi altında yer alan Elektronik Donanım Tasarım Bölümü, geliştirilen robotik sistemlerin elektronik altyapılarının kavramsal tasarımdan somut bir ürün haline getirilmesine kadar ki süreçle ilgilenen birimdir. Elektronik kart, kablolama, devre alanizi, elektronik sistem tasarımları ve bu tasarım süreçlerinin doğrulanması ile ilgilenmektedir.
Robotik Birimi altında yer alan Mekanik Sistemler Tasarım Bölümü, geliştirilen robotik sistemlerin kavramsal tasarımdan somut bir ürün haline getirilmesine kadar ki süreçle ilgilenen birimdir. Projelerin alt sistemleri ve yer sistemleri gibi bileşenlerinin yapısal, aerodinamik, mekanik tasarımları ve bu tasarım süreçlerinin doğrulanması ile ilgilenmektedir. Modelleme, prototipleme ve imalat döngüsünde yer alan tasarım faaliyetleri gerekli tasarım araçları kullanılarak yapılmaktadır. Tasarım birimi aşağıdaki, alt takımlardan oluşmaktadır;
- Mekanik Sistemler; Mekanik akşamların mühendislik çalışmaları, aviyonik ünitelerin tasarımı, iniş takımları, yer sistemleri ile ilgili parça ve sistem tasarımlarıyla ilgilenmektedir.
- Analiz ve Simülasyon; Tasarlanan bileşenlerin aerodinamik, yapısal, dinamik, termal ve titreşim analizlerinin yapılmasından sorumludur. Tasarım süreçlerinin nümerik ortamda doğrulanmasını hedefleyen faaliyetleri yürütmektedir. Ayrıca hava aracı aerodinamik tasarım süreçlerine destek sağlamaktadır.
- Test; Tasarlanan ve üretilen bileşenlerin gerçek ortam koşullarında mekanik, yapısal, termal ve aerodinamik davranışlarının ve kabiliyetlerinin ölçülmesi ve değerlendirilmesinden sorumludur.
- İtki Sistemleri; Hava aracının motor, yakıt sistemi ve alt sistemlerinin tasarım ve entegrasyon süreçlerinden sorumludur.
Yapay Zeka Birimi, Yapay Zeka uygulamaları ve Üst Seviye Akıllı Kontrol Algoritmaları alanında faaliyet göstermektedir. Yapay Zeka birimine kabul edilecek stajerlerden aşağıdaki alanlardan en az birinde yetkinliğe sahip olmaları ya da yetiştirilmek üzere değerlendirilebilecek istek ve başarıyı gösterebilmeleri beklenmektedir. Stajyerin değerlendirileceği çalışma alanları;
· Yapay Zeka ve Makina Öğrenmesi Uygulamaları
· Makina Öğrenmesi için Veri İşleme ve Etiketleme
· Makina Öğrenmesi Temelli Sinyal İşleme
· Görüntü İşleme Uygulamaları
· Kural Temelli Yapay Zeka Uygulamları
· Rota Planlama